“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újjáépítés

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. augusztus 29., péntek 10:40

ÚJJÁÉPÍTÉS

Az újjáépítés a hosszútávú segítségnyújtás kulcsa. Jelenti részben az emberek személyes életének, képességeinek, kompetenciájának fejlesztését (oktatás, szakképzések), az infrastruktúra fejlesztéseket (iskolák, árvaházak, lakóházak újjáépítése), a termelőkapacitás újraindítását (mezőgazdaság újjáépítése), és a természeti és épített környezet helyreállítását.

A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt években a katasztrófákat követő újjáépítés szinte minden területén segítette a károsult túlélőket. Oktatási programokat szervezett pl. Haitin, Sri Lankán vagy Afganisztánban, árvaházat épített Sri Lankán, Haitin, lakóházakat itthon és Haitin, vetőmagokat osztott Szerbiában, vízibivajokat vásárolt a mianmari árvíz károsultjainak, méheket grúz menekült családoknak, és számos más program révén segítette a krízishelyzetbe került családok életének újrakezdését.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A dél-koreai áldozatok hozzátartozóit segíti a Baptista Szeretetszolgálat

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt.

Munkatársaink megkezdték a munkálatokat Ecuadorban

Szerdán megkezdte munkáját Ecuadorban az egy orvosból két ápolóból, és egy logisztikai szakemberből álló négy fős magyar-amerikai szakembercsapat.

Megmozdult a világ teteje – Interjú a Nepálban járt mentőcsapat egyik tagjával

Katmandu, Budapest – Szabó Márk, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a Rescue 24 elnevezésű mentőcsapattal dolgozott nemrégiben Nepálban, a földrengés helyszínén.

Lap tetejére