“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Munkatársaink megkezdték a munkálatokat Ecuadorban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. április 21., csütörtök 13:05

A Rescue 24 munkatárasai találkoztak a helyi hatóságokat koordináló kormányzati központban Abg Julio Cesar Quinonez-zel, Guayas tartomány kormányzójával, aki az aktuális  szükségekről tájékoztatta és támogatásáról biztosította munkatársainkat. 

 

Mint ismeretes, magyar idő szerint szombat hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as erejű földrengés rázta meg a dél-amerikai Ecuadort. A földrengés helyi idő szerint este 8-kor történt sekély, 19 kilométeres mélységben. A rengés epicentruma Muisne városának közelében volt, de a 160 kilométerre található főváros, Quito épületei is beleremegtek. Az első, nagy erejű földmozgást több utórengés követte, volt köztük 5,6-os is. César Navas ecuadori védelmi miniszter hétfőn, a kutató-mentő csapatok és a hatóságok jelentései alapján már 350 fő halálos áldozatról és 2060 fő sebesültről beszélt egy helyi satójtótájékoztatón, de az eltüntek magas számából további áldozatokra lehet következtetni. A mentési munkálatokat helyben az ecuadori védelmi és katasztrófaelhárító erők megkezdték, de azonnal megtették felajánlásukat a nemzetközi kutató-mentő csapatok is. 

Kedden éjfélkor érkeztett meg az ecuadori főváros repülőterére Pavelcze László és munkatársa, hogy csatlakozzanak a helyi mentőcsapatokhoz és szaktudásukkal  segítsék a helyszínen dolgozó ecuadori baptisták munkáját. Ekkor már a helyszínen voltak amerikai partnereink is. 

 

Kérjük, gondoljon Ön is a szükségben lévő ecuadoriakra és azokra, akik a földrengés következtében elveszítették szeretteiket és otthonaikat. Támogassa segítő munkánkat a www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon keresztül a Katasztrófák károsultjainak küldött online adománnyal vagy a KDB Bank 13555555 - 55555555 - 55555555 bankszámlára “Ecuador” megjelöléssel küldött támogatással.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A dél-koreai áldozatok hozzátartozóit segíti a Baptista Szeretetszolgálat

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt.

Megmozdult a világ teteje – Interjú a Nepálban járt mentőcsapat egyik tagjával

Katmandu, Budapest – Szabó Márk, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a Rescue 24 elnevezésű mentőcsapattal dolgozott nemrégiben Nepálban, a földrengés helyszínén.

Nepálba indul a Baptista Szeretetszolgálat mentőegysége

Katmandu, Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapata a helyi baptisták kérésére vasárnap délben a szombaton bekövetkezett földrengés helyszínére indul.

Lap tetejére