“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Hungarians at World Humanitarian Summit

Dr. Béla Szilágyi, Vice President of Hungarian Baptist Aid and David Gál Director of International Programs with Stephen O'Brien, United Nations Under-Secretary-General for Humanitarian Affairs and Emergency Relief Coordinator at the first UN World Humanitarian Summit in Istanbul.

Bajnok lett a Baptista Sakkiskola!

Hajdúböszörmény – A pünkösdi hosszú hétvégén asztalhoz ültek ifjú sakkozóink és korosztályonként egyéni és csapatversenyben mérkőztek a rapid országos bajnoki címért. A Baptista Sakkiskola nagyszerű sikert ért el.

Beauty in Poverty: One Day for the Ladies

Budapest – The workers of Baptist Integration Center (in Hungarian: BIK) organized the so-called “BIK Beauty Day", that was a special event for the women residents of the institution.

Szépség a szegénységben: egy ajándék nap rászorult lányoknak és asszonyoknak

Budapest – A Baptista Integrációs Központ (BIK) munkatársai először szervezték meg a „BIK Beauthy Day”-re elkeresztelt Szépségnapot a Lőportár utcai telephelyen. A rendhagyó rendezvénnyel az intézményeikben lakók kedvében kívántak járni.

Újabb baptista segélypont nyílt Pécsett

Pécs – A Király utcában nyílt meg a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház második pécsi segélypontja, ahol rászorulóknak kínálnak jó állapotú használt ruhákat, játékokat és bútorokat. Az irodában tizenöt hajléktalant foglalkoztatnak, számolt be róla a PécsMa hírportál május 12-én, csütörtökön. A helyszínen bárki leadhatja felesleges, de jó állapotú holmiját.

Egy nap, amelynek nem voltak vesztesei

Seregélyes – Sikerrel zárult az a bibliaismereti verseny, amit május 12-én, csütörtökön rendeztek meg a helyi baptista általános iskolában hat oktatási intézmény tizenöt csapatának részvételével.

Guests from the United States

Budapest, Seregélyes, Nagyhalász - Guests from the United States visited HBAid in the last couple of days.

Takáts Tamás az első felajánló: ismét Jótékonysági Kids Race az Open Road fesztiválon

Budapest, Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig Alsóőrsön rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata.

Amerikai vendégek a segélyszervezet intézményeiben

Budapest, Seregélyes, Nagyhalász – Amerikai keresztény gyülekezetekből érkeztek vendégek a Baptista Szeretetszolgálathoz az elmúlt napokban. Intézményeket látogattak, ismerkedtek, segítettek.

Diákok és hajléktalanok együttműködése egy pályázat kapcsán

Budapest – A Baptista Integrációs Központ (BIK) a hajléktalanok alapvető szükségleteinek biztosítása, integrációjuk segítése mellett nagy figyelmet fordít az önkéntesekkel való hatékony együttműködésre, illetve az ellátottak aktív kikapcsolódási lehetőségeinek biztosítására. E szempontok jegyében szerveződnek az intézményben 2016. március 1. és november 30. között az Új Európa Alapítvány által kiírt KÖSZ! (Közösségi Önkéntes Szolgálat) „Használd a szakmád!” pályázat eseményei, melyeket a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium kiválasztott diákjaival valósítanak meg a BIK munkatársai.

Lap tetejére