X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

SEGÍTÜNK, HA SZÜLETENDŐ GYERMEKÉNEK NEVELÉSÉT NEM TUDJA FELVÁLLALNI - SEGÍTÜNK, HA SZERETNE ÖRÖKBE FOGADNI EGY GYERMEKET

 

Rövidfilm az örökbefogadásról

 

A Baptista Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrások Minisztériumától 2013 június 6-án megkapta a működési engedélyt a nyílt örökbefogadás közvetítésére. A nyílt örökbefogadást elősegítő magánszervezetek szolgáltatása működési engedélyhez kötött tevékenység, melynek feltétele egy felkészítő tanfolyam elvégzése. A Baptista Szeretetszolgálat részéről 9 munkatárs vett részt a tanfolyamon és szerzett tanúsítványt.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Örökbefogadási Program szakmai vezetője: Szenczy Katalin

 

 

2013-ban 12 krízisben levő várandós anya kereste meg az Alapítványt és kért segítséget, 11 esetben valósult meg az örökbeadás. A krízisben lévő anyáknak az Alapítvány lelki, szociális, egészségügyi támogatást nyújt!

 

 

KÜLDETÉSÜNK...

 

  • elmondani a velünk kapcsolatba kerülő embereknek, hogy minden emberi élet értékes
  • a krízisben lévő anyák, családok fizikai, lelki, szociális, egészségügyi és jogi szükségleteit kielégíteni
  • a még meg nem született magzatok védelmét, biztonságos kihordásában, illetve megszületésében való segítségadást
  • segítsük a már megszületett gyermekek családban való felnövekedését - családba való visszagondozás, illetve örökbeadás által

 

 

2013-BAN 11 CSECSEMŐNEK TALÁLTUNK ÚJ, STABIL OTTHONT

 

 

 

Örökbefogadásra jelentkezők számára

 

Kedves örökbefogadásra jelentkezők!

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány jelenleg évente mintegy 10 újszülött gyermek nyílt örökbefogadását segíti elő. Szervezetünknél az örökbefogadásra jelentkezők száma nagyon magas, a várakozási idő 4 évnél is több, ezért a szeretetszolgálat az örökbefogadni szándékozók érdekében évente 16 új jelentkezést tud fogadni.

Az örökbefogadásra jelentkezőket arra kérjük, hogy a lenti e-mail címre küldjék el jelentkezésüket. Az e-mailben csatolják érvényes határozatuk másolatát, rövid bemutatkozásukat és egy róluk készül fényképet, illetve baptista lelkipásztor ajánlását amennyiben van baptista felekezeti kötődésük (a lelkipásztori ajánlás természetesen nem „kötelező”). A szeretetszolgálat elsősorban 40. életévüket még be nem töltött gyermektelen házaspárok jelentkezést várja. 

 

ELÉRHETŐSÉGEK

 

E-mail - orokbefogadas@baptistasegely.hu

 +36 20 383 4023 / H-P 8-19 óráig

 

Lap tetejére