“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 11., szerda 13:17

 

A romániai Székelyhíd több ezres roma közössége olyan körülmények között él, hogy nem ritkán nyolcan, tízen zsúfolódnak össze és húzódnak meg néhány négyzetméteren. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint holland és amerikai önkéntesei már a múltban több alkalommal is nyújtottak ott komoly és hathatós segítséget. Legutóbb január 10-én, kedden a segélyszervezet szállítmánya több mázsa meleg ruhát és 300 ezer forint értékben anyagi segítséget vitt el a településre. A pénzből a helyi keresztény gyülekezet koordinálásával részben a nagyon rossz állapotban lévő tetőket javítják meg, fóliázzák be a beázás ellen: az előrejelzések ónos esőt jósolnak. A helyi imaház nyitva áll a nélkülözők előtt.

A Baptista Szeretetszolgálat egy-egy millió forintos gyorssegélyt küld Kárpátaljára, Munkács környéki településekre és a Vajdaságba, Újvidék környéki hátrányos helyzetű településekre is kifejezetten a téli krízis kezelése érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a megelőző segítség akár életmentő lehet.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Humanitárius képzés előadói voltak a Baptista Szeretetszolgálat vezetői

Lagos – A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat vezető munkatársai – Dr. Szilágyi Béla elnök, Gál Dávid ügyvezető igazgató és Szabó Márk segélyakció koordinátor – július 5-től 7-ig a nigériai Lagosban, a texasi Baylor Egyetem szakembereivel együttműködve sikeres posztgraduális képzést hajtottak végre.

A Baptista Világszövetség tagjainak sorába választotta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot

Lagos – A nigériai Lagosban tartott ülésén a Baptista Világszövetség Főtanácsa nemrégiben egyhangúlag tizenhárom új tagot hagyott jóvá, ezzel a szervezet teljes tagsága 134 országot képviselve 266-ra emelkedett. Az új tagszervezetek közül tíz afrikai, ám a tagsággal elismerték az idén 28 éves magyarországi Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét is.

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Lap tetejére