“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Négyezer kisgyerek iskolakezdését segítette a Baptista Szeretetszolgálat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. szeptember 06., péntek 13:55

 

Ismét megszervezte a Sulipakk kampányt, azaz az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyerekek részére a Baptista Szeretetszolgálat. Évről-évre egyre több családnak tud így segítséget nyújtani a szervezet. Idén négyezer csomagot osztottunk ki az iskolákban és több családok átmeneti otthonában, a kampány augusztus 9-én kezdődött és szeptember 6-ig tartott. A segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezerötszáz csomagot osztottak ki elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben és Baranyában. A korábbi évekhez hasonlóan a baptista tanszergyűjtést Béres Alexandra, a Súlykontroll program kidolgozója és vezetője jószolgálati nagykövetként támogatta.

Nagy terhet ró az iskolakezdés a családokra, főleg ahol több gyermek is van. Ezen igyekszik könnyíteni a Baptista Szeretetszolgálat évről-évre a Sulipakk kampánnyal.

„Partnereink és adományozóink segítségével idén négyezer Sulipakkot sikerült összeraknunk, ez azt jelenti, hogy ennyi rászoruló családnak tudtunk segíteni ebben a nehéz időszakban, ennyi kisgyereknek sikerült mosolyt csalnunk az arcára az új tanév kezdetén. Fantasztikus volt látni, mennyire tudnak örülni egy-egy ceruzakészletnek, új tolltartónak”, táskának”, mondta Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

A népszerűsítésben, illetve a figyelem felkeltésében ebben az esztendőben is Béres Alexandra segítette a baptistákat. A segélyszervezet a kampány hatékonyságának érdekében megújult külsővel honlapot is indított, a www.sulidoboz.hu oldalon online módon, egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával voltak támogathatók a rászoruló kisiskolások. Ehhez csupán ki kellett választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánta az adományozó az ajándékot.

„Alexandra az elmúlt években is Sulipakkolt, köszönjük, hogy munkájával, ismertségével kezdeményezésünk mellé állt”, folytatta Dr. Szilágyi Béla.

„A tanévkezdés komoly nehézségek elé állítja a mélyszegénységben élő magyar családokat, ezért fontos, hogy minél több kisgyermek iskoláztatását tudtuk támogatni, akár online módon is”, tette hozzá Béres Alexandra. „Minden támogatásért nagyon-nagyon hálásak vagyunk a gyermekek nevében! Egy tanszeradománnyal is lehet tudatni, hogy sokan gondolnak rájuk és nem maradtak egyedül!”

A Baptista Szeretetszolgálat jövőre is megszervezi a Sulipakk adományozást, szeretnénk tovább növelni a kiosztott tanszercsomagok számát.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Önkénteseket is toborzunk az adománygyűjtés mellett

Megkezdte az árvízi védekezést a Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő csoport.

Élménygazdag táborok a barátság, a hit és az értékek jegyében

Székesfehérvár - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával két nagyszerű helyszínen rendezett sikeres gyermektábort a 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a közel 100 éves múltra visszatekintő Székesfehérvári Baptista Gyülekezettel való együttműködésben.

A bölcsesség, lelki gazdagság záloga az evangélium: megnyitottuk a tanévet!

Törökszentmiklós - A baptista iskolák országos tanévnyitójának szeptember 2-án, hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája adott otthont.

Lap tetejére