“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. július 11., csütörtök 11:42

 

Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Elsősorban olyan segítők számára adtak elméleti támogatást és új ismereteket, akik munkájuk során az ukrajnai háború menekültjeivel, esetenként lelki sérültjeivel foglalkoznak, de igen hasznos tudást közvetítettek előadásaikkal azoknak is, akik a hajléktalanellátás, vagy a szociális gondoskodás más területein – például a szegregációban, hátrányos helyzetű gyermekekkel – tevékenykednek olyanok között, akik a múltban valamilyen pszichés sérülést, lelki bántalmazást voltak kénytelenek átélni. A kanadai vendégek között volt gyakorló orvos, elismert pszichiáter, állami vezető és tapasztalt rendőrségi szakember is, mindannyian hivatásuk jeles képviselői hazájukban. Budapestre egy hasznos kárpátaljai tréningről érkeztek. Előadást tartottak egyebek mellett a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) diagnosztikai jellemzőiről, a depresszió és a szorongás tüneteiről és kezeléséről, a traumák okozta lelki sebekről és erkölcsi sérülésekről, a jellemző viselkedési formákról. Téma volt továbbá a szenvedélybetegség és a kiégés kezelése, a mentális egészségre nevelés és az együttérzés nehézsége. A tengerentúli szakemberek beszámoltak azokról az eredményeikről és követendő, bevált terápiás módszereikről is, amelyeket munkájuk során lelki sérülésekkel küzdő betegek érdekében elértek, és amelyek a jövőben minták, példák lehetnek a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben és programjaiban dolgozók számára. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Európai baptista vezetők a Baptista Szeretetszolgálatnál

Törökbálint, Velence, Székesfehérvár, Pákozd - Az oktatás, a speciális mentés, a szociális és a logisztikai munka egy-egy fontos szeletével ismerkedtek meg azok a vendégek, akik pénteken délután fővárosi programjukat kiegészítve több Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézményt és szervezetet is meglátogattak.

Megállapodást kötött az MKI, a baptista egyház és a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet (MKI), a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn.

Felkészülten földön, vízen, de még a levegőben is!

Dunakanyar – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az elmúlt napokban mindent megtettek azért, hogy felkészülten fogadhassuk a Duna tetőzését.

Lap tetejére