“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Élménygazdag táborok a barátság, a hit és az értékek jegyében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. szeptember 13., péntek 11:54

 

„Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.”  Jn 16:14

 

Székesfehérvár - Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával két nagyszerű helyszínen rendezett sikeres gyermektábort a 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a közel 100 éves múltra visszatekintő Székesfehérvári Baptista Gyülekezettel való együttműködésben.

Az elzamajori Pelikánház Erdei Iskola – közel a Dinnyési-fertőhöz és a Velencei-tóhoz – festői területen várja évről évre látogatóit. Ezen a helyszínen 2024. július 10-től 14-ig „Te is lehetsz Hős!” elnevezéssel valósítottunk meg programokat a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával összesen ötven fő 6-14 éves korú fiatalnak és kísérőiknek. Az „Örökké szeretve!” címmel meghirdetett tábor ugyanilyen létszámmal és korosztállyal szerveződött Vépen, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum kollégiumában 2024. július 29-től augusztus 03-ig.

A gyerekek a sok sport és játék, valamint egyéb más szabadidős tevékenység mellett a Biblia alapértékei mentén beszélgettek a család, a barátság és a hit jelentőségéről, saját jövőképükről. A közösségi alkalmak zenével, dallal segítették a barátságok kialakulását és elmélyülését, reményeink szerint formálták az ifjak jellemét, hitbéli meggyőződését. A táborokban a gyerekek különböző bibliai történetekkel szembesülhettek, megismerve, hogy e történetek szereplői miként vívták meg harcaikat a különböző kihívásokkal szemben, hogyan arattak hősies győzelmet. A felnőtt kísérők hangsúlyt fektettek arra, hogy rávezessék a fiatalokat: nem mindig az erősebb győz, a problémákat legtöbbször nem fizikai, hanem szellemi síkon kell megoldani. A rendkívül színvonalas és tartalmas programokat közösségformáló sporttevékenységekkel, kreatív foglalkozásokkal, csoportos, irányított beszélgetésekkel, rövid színdarabokkal, kirándulásokkal sikerült színesíteni és maradandóvá tenni. A táborok felnőtt vezetői bíznak abban, hogy az eltelt napokban megerősítették a gyerekekben, fiatalokban azt a meggyőződésüket, mennyire értékes, fontos az életük Isten számára!

Hálásan köszönjük Székesfehérvár önkormányzatának önzetlen támogatását!

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Ott vagyunk a Duna mindkét oldalán”: folytatódik a védekezés

Tahi - A Baptista Szeretetszolgálat szakemberekkel és önkéntesekkel kiegészült csapata a 2013-as helyzethez hasonlóan elsősorban a Duna-kanyar körzetében vesz részt az árvízi védekezésben.

Önkénteseket is toborzunk az adománygyűjtés mellett

Megkezdte az árvízi védekezést a Baptista Szeretetszolgálat és a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő csoport.

Négyezer kisgyerek iskolakezdését segítette a Baptista Szeretetszolgálat

Ismét megszervezte a Sulipakk kampányt, azaz az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyerekek részére a Baptista Szeretetszolgálat.

Lap tetejére