“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Passzold vissza Tesó! Program a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. január 10., péntek 12:49

 

Budapest – A NOPLANETB elnevezésű projekt több partnerszervezetünk számára biztosít lehetőséget programjaik folytatásához, céljaik eléréséhez.

 Tavaly novemberben az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület kampányt indított a használt mobilkészülékek minél nagyobb mennyiségben való visszagyűjtése érdekében. A kezdeményezők célja, hogy ezzel másodlagos, etikus nyersanyagot hozzanak létre az elektronikai ipar számára, ezzel csökkentve a főként a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló illegális koltán-bányászatot, amely állatfajok – például csimpánzok és gorillák – élőhelyének kipusztításával jár. Másik céljuk pedig elsősorban a fiatalabb korosztály, de bővebben a lakosság tájékoztatása, informálása. Ennek érdekében előadásokat tartanak és kampányanyagokat juttatnak el számukra, elősegítve a fenntartható, felelős gondolkodást és magatartást: ez a program egyébként az ENSZ tizenhét fenntarthatósági céljaihoz is illeszkedik.

Idén tevékenységüket szervezetünkkel való együttműködésben folytathatják, ugyanis a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett NOPLANTB elnevezésű pályázaton nyertek el jelentős összegű támogatást, amely az Európai Unió társfinanszírozásának segítségével jut el a kedvezményezettekhez. Mindenkinek, de elsősorban tanintézményeknek és civil szervezeteknek ingyenesen tudnak egyedi gyűjtődobozt biztosítani és eljuttatni címükre, illetve a teli dobozok visszaküldése is ingyenes lesz.

A kezdeményezés célja a magyar (és uniós) állampolgárok tájékoztatása is, hogy felkészülteb-ben tudjanak a globális fejlesztés kérdéseivel foglalkozni, változzon a hozzáállásuk a fenn-tartható fejlődéshez, miközben új ötletek születnek. A projekt célja továbbá, hogy a magyar (és uniós) embereknek olyan eszközöket biztosítson, amelyekkel támogathatják a szegénység leküzdésére irányuló globális tevékenységeket. A projekt az Európai Unió Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programjának támogatásával jött létre.

A támogatásoknak, adományoknak köszönhetően partnereink 2020-ban egyebek mellett már többet tudnak az adott afrikai térségben dolgozó természetvédelmi őrök felszerelésére vagy erdőtelepítésre, az élőhelyek megújítására vagyis gorillavédelemre is költeni.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

Budapest, Győr, Esztergom - Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Teltházas kortárs színielőadások a klímaváltozásról

Budapest - A Climate of Change Turné szeptember elején budapesti állomására érkezett, és az olasz társulat két teltházas, nagysikerű előadást tartott a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

Lap tetejére